IZLOŽBOM DEČIJIH RADOVA OTVORENE SVETOSAVSKE SVEČANOSTI

Čačak – Izložbom dečijih radova ikonopisačke radionice Udruženja i učenika Umetničke škole iz Čačka, u Gradskoj Biblioteci sinoć su otvorene Svetosavske svečanosti. Na izložbi je zastupljeno oko 50 radova učenika radionice Svetosavske svečanosti i Umetničke škole iz Čačka.

Miodrag Danilović, profesor istorije umetnosti i likovne kulture
„U pitanju su radovi koje je zajedno sa učenicima kreirao ikonopisac Boban Mandić, kao i radovi koji su nastali na časovima praktičnog rada u Umetničkoj školi. Sadržaj izložbe je baštinjenje Svetosavlja u srpskom narodu. Suština same izložbe leži u rečenici – Slikari, podražavajte prirodu koja umetnički stvara, ali je razblažite vodom mudrosti. Deca treba da vide šta sve priroda može da stvori, a mi da nastavimo tradiciju koja još uvek živi i živeće kod nas. Ono što je najvažnije, da idemo u korak sa našim savremenim vremenom, ali da ostanemo verni tradiciji“, objasnio je suštinu izložbe Miodrag Danilović, profesor istorije umetnosti i likovne kulture.

Izložba ikonopisačkih radova nastala je kao zajednička ideja proširenog kvalitativnog programa Svetosavskih svečanosti.

Boban Mandić, ikonopisac

„Deca su izvanredno zainteresovana, sarađivali smo sa svim osnovnim školama iz Čačka. Drago mi je da nastavljamo saradnju sa Umetničkom školom, sa kojom sarađujemo već sedam godina.Ova izložba je na neki način mali presedan za narednu, sabirnost umeća i znanja“, rekao je na otvaranju izložbe Boban Mandić, ikonopisac.

Novinar: Svetlana Vučković, Fotografije: Nela Radičević

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.