I sledeće nedelje neposredna nastava u svim školama u Srbiji

Izvor: Pixabay

U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji od ponedeljka, 29. novembra 2021. godine, primenjivaće se prvi model nastave, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Tim na nedeljnom nivou, na osnovu podataka koje dostavljaju škole i podataka iz „Servisa za javno zdravlje“, utvrđuje model nastave za škole u određenim jedinicama lokalne samouprave.

Prema podacima iz nadzora, preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“, koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut „Dr Milan Jovanović Batut“, od 19. novembra do 23. novembra obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina bilo je 918 ili 0,12 odsto obolelih.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije ukupno je osam (0,02) odsto odeljenja (16 i manje učenika), zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju, sa neposrednog rada prešlo na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Ukupno je 107 (0,27 odsto ) odeljenja (17 i više učenika), zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju, prešlo sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i šest (0,02 odsto ) grupa koje su iz kombinovanog modela prešle na onlajn nastavu (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana, navodi Ministarstvo prosvete.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.