Grujičić: Sutra bih uvela potpunu zabranu pušenja u zatvorenom i zabranila uvoz elektronskih cigareta

Foto: 032info

ČAČAK – Sutra bih uvela apsolutnu zabranu pušenja u zatvorenim prostorima, izjavila je ministarka zdravlja Danica Grujučić.

Ona je tokom boravka u Čačku istakla da je zakon o zabrani završen i da se očekuje usaglašavanje sa podzakonskim aktima.

„Najvažnije je da se kaznena politika dobro sprovodi, odnosno da inspekcije bolje rade. Jer ako naplatite 5.000 dinara kazne nekome kome je puna kafana i gde je sve zadimljeno, onda nećemo ništa uraditi. Ali, ako treba da plati kaznu od milion dinara, onda mislim da će se zamisliti“ – navela je Grujičić.

Ona je naglasila i da je protiv korišćenja elektronskih cigareta.

„Elektronske cigarete nisu ništa manje opasne od običnih. Ja bih zabranila uvoz elektronskih cigareta koliko sutra. Međutim, to ne zavisi samo od mene, ja govorim kao lekar. Mislim da više ne treba da se brukamo kao zemlja i kao narod i da pušimo u zatvorenim prostorijama, pošto je to, zaboga, neko veliko zadovoljstvo koga ne možemo da se odreknemo. Nema nikakvih problema, bašte su letnje otvorene svuda, uzmite ćebe, grejalici i pušite do mile volje“ – rekla je ministarka Ggrujičić.

IZVORMorava info
Direkt.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.