Gradski bedem bogatiji za 26 sadnica lišćara i 51 sadnica četinara

Projekat ,,Zeleni pojas Čačka 2” – nastavak sadnje na lokaciji ,,Gradski bedem”

Danas je pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije i Grada Čačka nastavljena realizacija projekta pošumljavanja pod nazivom ,,Zeleni pojas Čačka 2“ u cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta u 2022.godini na teritoriji Grada Čačka. Projekat pošumljavanja je osmišljen u cilju uspostavljanja sistema zelenih površina u gradu i rubnoj zoni grada, pre svega iz razloga unapređenja urbane klime, koja je neophodna prilagođavanju sve češćih posledica globalnih klimatskih promena.

Druga lokacija za pošumljavanje nalazi se na gradskom bedemu kod pomoćnog stadiona FK,, Borac” Čačak.

Lokacija ,,Gradski bedem” je degradirani prostor koji se nalazi između pomoćnog stadiona FK ,,Borac“ Čačak i privatnih poseda. Pošumljavanje ove površine ima za cilj da omogući zaštitu spoljne i rubne zone grada, kroz poljoprivredu,šumarstvo i vodne resurse i osigura neplaniranu izgradnju na lokacijama definisanim urbanističkim planom.
Zasađeno je 26 sadnica lišćara i 51 sadnica četinara. U pitanju je ,,školovani sadni materijal“.

Direkt.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.