GRADONAČELNIK TODOROVIĆ, SA SARADNICIMA, OTVORIO NOVU SPORTSKU SALU U OŠ „22. DECEMBAR“ U DONJOJ TREPČI

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, danas je zajedno sa svojim saradnicima, simbolično – 1. septembra, na početku nove školske godine, otvorio novu fiskulturnu salu u Osnovnoj školi „22. decembar“ u Donjoj Trepči.

Vrednost ove investicije je skoro 54 miliona dinara, od čega je iz budžeta Grada finasirano 38,5 miliona za građevinske radove i opremu, dok je 15 miliona dinara investirala Vlada RS, preko Ministarstva privrede.

„Ponosan sam danas što, kao lokalna samouprava, dajemo na korišćenje mališanima i njihovim nastavnicima ovako divan sportski objekat od oko 600 metara kvadratnih neto korisne površine, za bavljenje fizičkim aktivnostima, ali i za dopunske aktivnosti, kao što su treninzi naših mladih sportista. Više od 70 učenika u ovoj školi zalužuje ovakav objekat, na koji smo, nažalost, čekali duže od četiri godine. Prvi izvođač sa kojim smo ugovorili radove bio je neodgovaran i neozbiljan, koji je za skoro dve godine uradio veoma malo, pa smo bili u obavezi da raskinemo taj ugovor, a nakon toga raspišemo novi javni poziv, gde je naš privrednik „Alfako inženjering“ preuzeo posao i završio ga za nešto manje od godinu dana“ – rekao je gradonačelnik Todorović.

 

U ovoj sportskoj sali nalaze se hol, fiskulturna sala, kabinet i kupatilo za nastavnika, kao i ženska i muška svlačionica sa tuš kabinama. Todorović je ponovio da je želja lokalne samouprave da deca na seskom području ne zaostaju, u bilo kom segmentu, za decom na gradskom području.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.