GRADONAČELNIK ŠAPIĆ: Od 1. septembra vrtići u Beogradu besplatni za svu decu

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će od 1. septembra vrtići u Beogradu biti besplatni za svu decu.

Grad Beograd je obezbedio novac za svu predškolsku decu, koja će biti subvencionisana sa 100 odsto, nevezano od toga da li idu u državne ili privatne vrtiće, rekao je Šapić u intervjuu za portal Pink.

Ta usluga strahovito mnogo košta, ali to ne znači da nije toga vredna, rekao je Šapić i istakao da je obezbeđen novac, bez obzira na to što je u poslednjih nekoliko godina gotovo dupliran broj dece, korisnika predškolskih usluga.

Mi smo to najavili prošle godine kad smo spremali budžet, znači, to je nekih 5.500 dinara, to će od sada Grad Beograd sve nadoknađivati. To je možda i najvažnija informacija za sve roditelje, rekao je gradonačelnik.

Značajno je i da će Beograd nastaviti da povećava svoje kapacitete gradnjom novih vrtića i ubacivanjem u sistem grada privatnih vrtića koji ispunjavaju te uslove, najavio je Šapić.

IZVORKurir.rs/Fonet
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.