Grad Čačak izdvaja velika sredstva za zamenu stolarije i ugradnju kotlova

Prema svim parametrima Čačak je jedan od gradova koji imaju najlošiji kvalitet vazduha u zimskom periodu. Razlog su individualna ložišta na čvrsta goriva koja su rasprostranjena u kućama, ali i geografske odlike ovog kraja zbog kojih se smog duže zadržava.

Gradska uprava je izašla sa konkretnim merama za suzbijanje tih štetnih čestica koje nastaju sagorevanjem čvrstih goriva u zimskom periodu. Jedna od tih mera je subvencija za zamenu stolarije i ugradnju kotlova na gas.

„Na raspolaganju je 58,2 miliona dinara. Od toga je 29,1 milion dinara iz budžeta Grada i isto toliko iz Ministarstva za rudarstvo i energetiku. Konkurs traje do 31. decembra ove godine, a do 50 odsto vrednosti investicije se sufinansira iz naših sredstava“ – izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Zamena stolarije, postavljanje termičke izolacije, zamena i ugradnja kotlova i toplotnih pumpi spadaju u mere energetske sanacije porodičnih kuća i stanova spadaju.

Direkt.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.