Gori više desetina hektara šume u Murtenici, helikopterska jedinica se uključuje u gašenje

Ilustracija, Foto: Pixabay

Veliki požar zahvatio je više desetina hektara šume u Murtenici, javlja dopisnik RTS-a.

Sto vatrogasaca kojima su jutris u pomoć stigla i dva helikoptera MUP-a pokušavaju da lokalizuju veliki požar u Murtenici gde nekoliko dana gori desetine hektara četinara.

Gasenje otežava vreo dan i povremeni jak vetar.

Požar je u reonu sela Negbina i na granici s Draglicom. Vatrogasci sprečavaju da vatra krene ka naselju i kućama u Negbini.

Helikopterska jedinica MUP-a uključila se u gašenje požara zajedno sa više od 70 vatrogasaca-spasilaca iz Nove Varoši, Prijepolja, Užica, Čačka, Kragujevca, Kraljeva, Novog Pazara, Jagodine, Kruševca, Beograda, Valjeva, Novog Sada i Prokuplja, sa 22 vozila, koji se tri dana bore sa vatrenom stihijom na izuzetno nepristupačnom terenu i uz otežavajuće vremenske prilike.

IZVORRTS.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.