Gori tržni centar u Obrenovcu, jedna osoba se vodi kao nestala

Ilustracija, Foto: Pixabay

U tržnom centru u Obrenovcu izbio je požar, koji vatrogasci već dva sata pokušavaju da zauzdaju. Požar je stabilizovan, saopštio je MUP. Jedna žena, radnica robne kuće, vodi se kao nestala. Povređenih nema, ali je nekoliko osoba zatražilo pomoć zato što su se nagutali dima.

Dojava o požaru stigla je oko 10 sati i 40 minuta, rečeno je RTS-u u MUP-a. Požar je izbio u centru grada, u Ulici Miloša Obrenovića. Izgorelo je više objekata koji su se nalazili u tržnom centru – kafić, parfimerija i prodavnica kineske robe.

Predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković izjavio je da se jedna ženska osoba, rođena 1976. godine, radnica robne kuće, vodi se kao nestala. Nestanak je prijavila njena porodica.

Međutim, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je posetio Obrenovac, kaže da se, prema prvim informacijama, još uvek ne zna gde su dve Kineskinje iz tržnog centra.

Stanari četiri stambene zgrade su evakuisani iz bezbednosnih razloga, ali ne postoji opasnost po živote ljudi, rekao je Vesić za Tanjug.

Napomenuo je i da su tri žene privremeno smeštene u Dom zdravlja kako bi im se ukazala pomoć, zato što su se nagutale dima.

Vesić je naveo da je iz Beograda krenula 21 cisterna „Gradske čistoće“, kako bi se ugasio požar.

Najvažnije je da ljudi ostanu pribrani i puste puste vatrogasce da obave posao. Kada požar bude lokalizovan, građani će moći da se vrate u stanove„, rekao je Vesić i dodao da opasnost ne preti nijednoj okolnoj zgradi, ali da su iz bezbednosnih razloga svi evakuisani.

Komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović navodi da su pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a stabilizovali požar i rade na njegovoj lokalizaciji, kako se ne bi proširio na ostale objekte.

Požar je zahvatio poslednji sprat a, kako saopštava MUP, na njegovom gašenju angažovano je 55 vatrogasaca-spasilaca sa 25 vozila.

Na gašenju požara angažovani su pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinca iz Obrenovca, Surčina, Batajnice, Železnika, Košutnjaka, Zvezdare i Zemuna.

IZVORRTS.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.