FUDBALSKI STADION „JEDINSTVO“ U KONJEVIĆIMA U POTPUNO NOVOM RUHU

Čačak – U MZ Konjevići u toku su završni radovi na fudbalskom stadionu „Jedinstvo“, a istoimeni klub osnovan je daleke 1960. godine i radi u kontinuitetu, bez prekida. Brojne selekcije prošle su kroz njega, meštani su odrastali na tribinama, prateći utakmice, a sada je konačno urađena i potpuna rekonstrukcija.

Milun Todorović, gradonačelnik Čačka

„Generacije su ovde odrastale, trenirale fudbal, odvojene od ulice i svih pošasti modernog društva. Sada, klub i stadion u Konjevićima imaju nov izgled, nove tribine, za komfor posetilaca koji žele da prate takozvane male klubove. U infrastrfukturne radove, od svlačionice do tribina, Grad je investirao nešto manje od četiri miliona dinara i dodatnih šest miliona dinara koje su obezbedili poštovaoci i ljubitelji kluba, kao i članovi Uprave kluba „Jedinstvo“.“

„Sada Konjevići imaju renovirane svlačionice kluba i kompletan teren u divnom ambijentu, kao i nove tribine. Želimo da naredne godine tribine nadogradimo pokrivkom, da gledaoci mogu imati potpuni komfor i da budu bezbedno smešteni na udobnim stolicama, a plan nam je da ovde u okolini uradimo jedno manje igralište dimenzija 60 x 40, čime bi zajedno grad Čačak i Uprava FK „Jedinstvo“ obezbedili teren za treninge mlađih kategorija. Ono što raduje, jeste činjenica da je sve više dece, pionira, kadeta koji upotpunjuju prvi tim koji se sa uspehom takmiči u okružnoj fudbalskoj ligi. Trenutno imamo oko 300 sedećih mesta, što će se dopunti tokom naredne nedelje, ali naravno, kada budu neke važne utakmice, kao što je derbi, ove tribine moćiće da prime oko 600 gledalaca sa sedećim i stajaćim mestima“, rekao je, prilikom obilaska fudbalskog stadiona „Jedinstvo“, gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

FK Jedinstvo iz Konjevića neprekidno radi već 62 godine i takmiči se u raznim ligama. Sada je klub u zonskoj ligi takmičenja.
Milinko Maksimović, predsednik FK „Jedinstvo“ Konjevići

„Moram naglasiti da za 62 godine nije se desilo da smo neku utakmicu otkazali i da nismo odigrali. To je potvrda da smo uvek bili angažovani kad je bilo teško. Ovde je prošlo mnogo generacija i dosta fudbalera, sa ovog igrališta je ponikao i naš Duško Milinković Suljo, koji je reprezentativac, tako da smo prolazili kroz mnoge teške faze, ali uspeli smo da napravimo jedan lep stadion. Lokalna samnouprava nam je maksimalno izašla u susret, sve što smo tražili, to smo i dobili. Takođe, i meštani su dali pun doprinos i ulagali punih šest decenija da bi ovaj klub funkcionisao. Ne mogu da zaboravim sve privrednike koji su takođe dali svoj doprinos u rekonstrukciji stadiona da bismo mi funkcionisali na najboljem nivou, što naša omladina i zaslužuje. Znate koliko to znači svim igračima, kada imaju nove svlačinice, lep teren i optimalne uslove za igru, nove tribine, a uskoro dobijaju i novo pomoćno igralište. Uređeno je i zelenilo i posađene tuje daju nov prirodni ambijent, koji privlači i mlađu decu koja sa roditeljima dolaze da gledaju utakmice. To je uspeh svih nas, privući i zadržati omladinu na jednom mestu“, nije krio zadovoljstvo novim izgledom kluba i stadiona, predsednik FK „Jedinstvo“ Milinko Maksimović.

Novinar : Svetlana Vučković, Fotograf: Saša Tanasković

Direkt.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.