Frilenserima stigao novi predlog vlade – sve ispod minimalca se ne oporezuje

Država je frilenserima uputila novi predlog za rešavanje problema oporezivanja frilensera. Kako portal N1 saznaje, stari dug ovim bi još pojeftinio, a prihodi do iznosa minimalne zarade ne bi bili oporezovani.

U novom predlogu podignut je iznos neoporezivog minimuma na 384.000 dinara godišnje. To znači da mesečni prihodi frilensera, do iznosa od 32.000 dinara, ne bi bili oporezovani.

Međutim, ovo bi trebalo da se odnosi samo na stari dug, na koji će frilenserima biti priznati i normirani troškovi od 43 odsto – što predstavlja poresko oslobođenje.

To bi značilo da svi oni koji su mesečno prihodovali do 56.000 dinara u proteklih pet godina, ne bi trebalo da imaju zaostali dug na ime poreza i doprinosa.

Uskoro opširnije…

IZVORN1 / Daniela Ilić Krasić
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.