Frilenseri postavili šatore ispred Skupštine, protest zbog modela oporezivanja

Predstavnici Udruženja radnika na internetu (frilenseri) postavili su dva velika šatora ispred Skupštine Srbije i desetine malih i tako blokirali jednu traku Trga Nikole Pašića.

Udruženje je organizovalo protestno kampovanje i protest zbog nezadovoljstva predloženim modelom oporezivanja prihoda koji je iznela Vlada Srbije, a protestne aktivnosti trajaće do 10. aprila.

Na skupu je za sada prisutno stotinak građana koji postavljaju šatore i policija u civilu.

Saobraćaj u drugoj traci ka Bulevaru Kralja Aleksandra još uvek se odvija nesmetano.

Predsednik tog udruženja Miran Pogačar ranije danas rekao je za Betu da je protest prijavljen policiji i da će učesnici skupa šatore rasporediti po trotoaru, kolovozu i parku, gde će boraviti i odakle će raditi.

IZVORN1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.

1 KOMENTAR

  1. Za sve frilensere sa satorima predlazem da ih ponesete u Crnu Goru i kampujete na pravim izletistima. Zabljak na primer. Glupo je da strajkujete samo za sebe. Ako niste strajkovali kad su bili izbori, kvazi, sta zelite sad? Samo med za sebe mimo zakona? Ako AV oceni da mu ne rusite rejtign necete dobiti nista. Ako AV proceni da mu rusite rejting dobicete nesto. Da li je to drzava u kojoj zelite da zivite?

Comments are closed.