Formirana komisija za popis štete nakon eksplozije u Čačku, dva helikoptera gase tinjajuću vatru

Foto: Direkt.rs

Dva vojna helikoptera stigla su u Čačak kako bi dodatno nakvasili teren i na taj način dodatno obezbedili od potencijalne pojave požara. Poslednji požar dogodio se sinoć oko 20 sati, kada je vatra zahvatila visoko rastinje u krugu fabrike, a požar pretio da se proširi do kuća u naselju Tomaševići.

Brzom intervencijom vatrogasaca vatra se nije proširila dalje. Vodenim topovima su gađali rastinje koje gori. Iako smo se vratili juče kućama bili smo sinoć spremni ponovo na evakuaciju, ali do toga na svu sreću nije došlo, rekla je za RINU meštanka Nada Stevanović.

Nakon što je prošlo 24 sata od poslednje eksplozije, u magacinu baruta u kom se ona i dogodila ušli su demineri kako bi obezbedili taj prostor.

Proizvodnja u vojnoj fabrici Sloboda nakon dva akcidenta koja su se dogodila u poslednjih 15 dana, prekinuta je do daljnjeg.

Komisija za procenu štete na stambenim objektima već obilazi teren.

– Uglavnom su polupana stakla na prozorima, na krovovima poremećeni crepovi, ponešto razbijenih crepova, ekipe koje su bile juče i danas su na terenu. Utvrdićemo štetu narednih nekoliko dana. Građani se danas već javljaju gradskoj upravi da prijave štetu, tako da su sve te aktivnosti u toku, ukazuje Radoš Jugović iz Gradske komisije za procenu štete.

Procenjuje se da je materijalna šteta daleko veća od eksplozije u magacinu koja se dogodila početkom juna.

IZVORRTS/GZS
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.