FORMIRAN SAVEZ UDRUŽENJA ROMA ČAČAK

Čačak – Predstavnici gradske vlasti, na čelu sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem, održali su sastanak sa predstavnicima romskih udruženja sa teritorije našeg grada, na kome je realizovano ono što je dogovoreno tokom prošlog susreta. Naime, sva romska udruženja su se ujedinila u jedno – krovno, pod nazivom Savez udruženja Roma Čačka. Ovaj Savez će, kroz stalnu koordinaciju sa predstavnicima lokalne samouprave, javnih preduzeća i ustanova, raditi na tome da se što više izađe u susret romskoj poluplaciji, i koliko je to moguće, rešavaju njihovi problemi.

Gradonačelnik Todorović je na sastanku obećao predstavnicima udruženja da će lokalna samouprava pomoći pri zapošljavanju Roma, finansijski pomoći rad Saveza, kao i da će se truditi da se reši stambeno pitanje Roma u Čačku. Takođe, dogovoreno je, da gradonačelnik Čačka svakog prvog petka u mesecu održava sastanke sa predstavnicima Saveza udruženja Roma Čačka, kaže se u saopštenju gradonačelnika Čačka, Miluna Todorovića.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.