FAJZER DEBELO U PLUSU: U 2021. godine zaradiće 15 milijardi

Kompanija Fajzer predviđa da će od prodaje vakcine koju je razvila u saradnji sa nemačkim partnerom Bajontekom zaraditi oko 15 milijardi dolara.

Kompanija je, kako prenosi Rojters, saopštila da u 2021. godini očekuje ukupne prihode u iznosu između 59,4 i 61,4 milijarde dolara.

Prodaja vakcina trebao bi da bude nastavljena i u narednom perioda, a prema prvim procenama bi kompanija za te dve godine trebalo da zaradi dodatnih 9,3 milijarde dolara.

Kompanija Moderna, još jedan predstavnik američke farmaceutske industrije koji je razvio i proizveo vakcinu protiv koronavirusa, bi ove godine od prodaje te vakcine trebalo da zaradi 13,2 milijarde dolara.

Tokom naredne dve godine Moderna bi od prodaje vakcina trebalo da inkasira dodatnih deset do 15 milijardi dolara, prema predviđanjima Morgan Stenlija.

IZVORAgencije / Nova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.