“Energoprojekt“ uradio projekat vidikovca na Kablaru, ovako će izgledati (FOTO)

ČAČAK – Turistička organizacija Čačak objavila je idejno rešenje budućeg vidikovca na Kablaru. Projekat je uradila poznata kompanija “Energoprojekt“.

Ova svetski priznata kompanija poznata je po brojnim projektima i najzahtevnijim građevinskim i infrastrukturnim radovima u zemlji i inostranstvu.

Prema projektu, platforma od višeslojnog stakla imaće površinu od 200 kvadrata, platforme i stepenište od drveta 92 kvadrata, krovna površina sa solarnim panelima nepunih 48 kvadrata i turistička stanica sa elektroblokom 37 kvadratnih metara.

Predračunska vrednost radova je 126 miliona dinara bez PDV-a, ili oko 1,07 miliona evra.

„Budući objekat vidikovca na Kablaru će biti prava regionalna turistička atrakcija, koja će dati novu razvojnu šansu selima koji se nalaze na Kablaru kao i celoj Ovčarsko-kablarskoj klisuri“ – navode u TOČ.

Objekat se finansira sredstvima Vlade Srbije.

IZVORMorava info
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.