Dva osuđenika pobegla iz Okružnog zatvora u Kruševcu

Ilustracija, Foto: Pixabay

U noći između petka i subote, iz prostorija kruševačkog Okružnog zatvora pobegla su dva osuđenika – S. S. (41) iz Brusa i S. D. (37) iz Kruševca.

Mediji prenose da su pobegli tako što su napravili otvor u plafonu u toaletu, kroz koji su izašli.

U toku je potraga za njima.

– Vanredni nadzor je na terenu i utvrđuju se sve okolnosti. Ako se utvrdi da je napravljen propust i da su tako pobegli svi zaposleni Okružnog zatvora u Kruševcu će biti sankcionisani, kažu za „Blic“ iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

U Upravi naglašavaju da je objekat u Kruševcu u vrlo lošem stanju i da su preduzeti koraci na iseljenju zgrade i izgradnje novog zatvora na novoj lokaciji.

Advokat Aleksandar Š. objasnio je za Nova.rs zbog čega je S. S., čiji je branilac, odlučio da napravi taj korak.

Tačna je informacija da su pobegli iz pritvorske jedinice, ali nisu tačne informacije da se nalazi u Mađarskoj. On je pobegao revoltiran odlukom jednog sudije Višeg suda u Kruševcu jer ga je neprovasnažno osudio na dugu zatvorsku kaznu samo na osnovu izjave kriminalca koji je osuđivan. Drugih dokaza nije bilo. On nema nameru da se krije i da beži, već je ovo samo njegov revolt prema toj presudi i prema takvom odnosu“, kazao je za Nova.rs advokat Aleksandar Š.

IZVORN1/Beta/Blic/Nova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.