Dušan Radojević: Da se zna da opozicija nije želela da glasa za povećanje penzija i podršku mladima

ČAČAK – Poslanik SNS iz Čačka Dušan Radojević izjavio je da opozicija u republičkom parlamentu nije želela da galasa za povećanje penzija i podršku mladima i porodicama prilikom glasanja za rebalans budžeta.

On je u pisanomj izjavi za medije naveo da su se usvajanjem rebalansa stvorili uslovi za finansijsku podršku porodicama, mladima i penzionerima.

„To je za građane Srbije, ali i Čačka, dobra vest jer će do kraja ove godine penzioneri dobiti prvi deo povećanja penzija od 9 odsto, mladi će, nakon 200 evra, dobiti još 5.000 dinara, a porodice 15 milijardi dinara više za socijalna davanja za prvorođeno, drugorođeno i trećerođeno dete, kao i za rešavanje stambenog pitanja za mlade majke. Za ove predloge opozicija nije glasala! To je bitno da građani znaju, jer često slušamo njihove predloge koji su čista demagogija i populizam. Pred nama su mnogi izazovi, a građane brinu sukobi između svetskih sila. Posledice tih sukoba osećamo svaki dan kada odemo u prodavnicu. Građani su svesni da država i predsednik Vučić daju svoj maksimum kako bi sačuvali privrednu aktivnost i osigurali investicije. Podržavaju mere finansijske podrške i pozitivno gledaju na najavljeni rast plata i penzija“ – ističe Radojević.

On dalje navodi da opoziciji najavljeni rast plata nije dovoljan i postavlja pitanje “koliko su oni građanima davali kada su bili na vlasti“.

„Sećam se svetske ekonomske krize za vreme njihove vlasti, zatvorenih fabrika i na stotine hiljada otkaza. Koliko je tad iznosio minimalac, a koliko iznosi danas? Kolika je tada bila prosečna plata, a koliko je ona danas? Za vreme njihove vlasti svaki četvrti građanin je bio nezaposlen, dok je nezaposlenost mladih bila više od 50 odsto, a danas je situacija mnogo bolja. Penzije su kasnile u njihovo vreme, a podizali su ih, neosnovano, samo pred izbore. Tadašnja žuta vlast, a današnja opozicija, zaduživali su državu da bi isplaćivali plate i penzije. Jasno se videlo da nisu kadri da državu vode ni u stanju mira, a kamoli krize. Zato bi valjalo da naknadu pamet ostave za njihove partijske sastanke, a građanima ostave slobodu da misle i glasaju za ono što njima odgovara. Čini mi se da ova poskupljenja i sukobi raduju neke opozicione stranke, jer se nadaju da će na uku i buku uspeti da ućare neki politički poen, neki novi glas, kako bi na narednim izborima opet uspeli da pređu cenzus. Toliko je njima stalo do plata, penzija, privrede i sigurnosti…“ – zaključio je Dušan Radojević.

IZVORMorava info
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.