DRŽAVA DAJE MLADIMA OD 30.000 DO 35.000 DINARA MESEČNO Ovo su uslovi za prijavu

Rok za prijavljivanje je do 29. septembra 2023. godine.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su konkurs za dodelu 71 učeničke stipendije za školsku 2023/24. godinu.

Mogućnost da se prijave na konkurs imaju dečaci i devojčice koji upisuju treću i četvrtu godinu srednjih škola čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili lokalna samouprava, saopštilo je Ministarstvo odbrane

Mogućnost da obezbede finansijsku podršku u iznosu od 30.000 do 35.000 dinara na mesečnom nivou, koja se isplaćuje u deset jednakih rata do 15. u mesecu za prethodni mesec, imaju učenici srednjih škola koji stalno (za svaku školsku godinu posebno) postižu najmanje vrlodobar uspeh u učenju i odličan uspeh u vladanju.

Vojska Srbije stipendije nudi učenicima četvrte godine srednjih škola saobraćajnog i elektrotehničkog smera, dok Uprava za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane nudi stipendije za treću i četvrtu godinu medicinskih škola.

Nakon završetka srednje škole, vojni stipendisti biće primljeni u radni odnos u svojstvu podoficira ili civilnog lica u Beogradu, Zucama, Batajnici, Jakovu, Pančevu, Mladenovcu ili Kragujevcu, što je za svaku stipendiju unapred naznačeno.

Rok za prijavljivanje na konkurs je do 29. septembra 2023. godine, navedeno je u saopštenju ministarstva, piše Pink.

IZVORAlo.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.