Država će od 1. januara sa 2.100 evra subvencionisati reciklažu starih i nabavku novih “dizelaša“

Foto: Direkt.rs

Srbija je najavila poseban konkurs za zamenu i reciklažu starih dizelaša, sa Euro 1, 2 i 3 motorima, koji za cilj ima smanjenje aerozagađenja koje nastaje u saobraćaju. Vlasnici starijih automobila će najkasnije do Nove godine moći da se prijave za zamenu, odnosno reciklažu svojih dizelaša, a od države će dobiti do 2.100 EUR za kupovinu automobila sa Euro 6 motorom.

Od 1. januara sledeće godine počeće isplata subvencija za zamenu 144.000 vozila najavljenim za prvi ciklus reciklaže automobila u okviru „Programa za zaštitu vazduha“.

Program za zaštitu vazduha Vlada Srbije je usvojila na predlog Ministarstva za zaštitu životne sredine, kako bi se u što kraćem roku sa puteva i ulica uklonilo više stotina hiljada starih dizel motora.

Izvor: Nova ekonomija

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.