Dr Kon: U riziku smo da nam delta soj opstane među mladima

Predrag Kon, Foto: RTS/Printscreen

Član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa dr Predrag Kon ukazao je da postoji problem da bi mogao da se pojavi indijski ili delta soj koronavirusa u našoj zemlji.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon, izjavio je da je zadovoljan što je Srbija nadomak 50 odsto vakcinisane punoletne populacije bar jednom dozom, ali je i zabrinut što je odziv mladih i dalje nizak.

– Raduje me pad korona brojeva, pad broja novozaraženih, kao i to što ćemo danas verovatno premašiti 50 odsto vakcinisane punoletne populacije. Međutim, moramo daleko ozbiljnije da pristupimo vakcinaciji mladih. Još smo u problemu s vakcinacijom i zato posebno moramo da pratimo šta se dešava u Velikoj Britaniji, rekao je Kon za Kurir.

On je ukazao da je poseban problem indijski, odnosno delta soj korone, koji bi mogao da se pojavi i kod nas. Srpski epidemiolog je istakao da smo u riziku da delta soj opstane među mladima i da tako budemo u ozbiljnoj situaciji na jesen.

Upravo zato je najbolje da gledamo Veliku Britaniju, oni imaju delta soj, a i tamo je drugačiji odnos mladih prema vakcinaciji, naglasio je Kon.

IZVORNova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.