Dolovac položila zakletvu pred poslanicima

Izvor: N1

Zagorka Dolovac je pred poslanicima u Skupštini Srbije položila zakletvu za republičkog javnog tužioca na period od šest godina, što joj je treći mandat na toj funkciji.

Zakletva koju je Dolovac položila glasi:

Zaklinjem se svojom čašću da ću javnotužilačku funkciju vršiti predano, savesno i nepristrasno i štititi ustavnost i zakonitost, ljudska prava i građanske slobode“.

Ona je potpisala tekst zakletve, što su poslanici propratili aplauzom.

Dolovac je bila jedini kandidat za republičkog javnog tužioca, a na tu funkciju je ponovo izabrana 22. jula u Skupštini Srbije.

Dolovac je rođena 1966. godine u Novom Sadu, gde je završila Pravni fakultet 1989. godine, a pravosudni ispit je položila 1992. godine.

Radila je kao stručni saradnik u Republičkoj upravi javnih prihoda, a kao zamenik javnog tužioca u Opštinskom javnom tužilaštvu i Okružnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Od 2007. do 2009. godine bila je vršilac dužnosti javnog tužioca u Okružnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Dolovac je za republičkog javnog tužioca birana 2009. i 2015. godine.

Polaganju zakletve prisustvovale su i predsednica Vrhovnog kasacionog suda Jasmina Vasović i ministarka pravde Maja Popović.

IZVORFoNet / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.