Đukanović: Vlada Crne Gore se svela na dilera automobila

Kabinet predsednika Crne Gore, Mila Đukanovića, saopštio je da nadležne službe treba da procene da li on treba da koristi automobil „Mercedes – Majbah“ koji Vlada namerava da proda, i ocenio da se Vlada „svela na dilera automobila“.

Predsednik Vlade, Zdravko Krivokapić, kazao je da je Vlada u petak oodobrila prodaju dva takva vozila u državnom vlasništvu, od kojih jedan koristi Đukanović, i da će novac od prodaje dati socijalno ugroženim gradjanima.

Đukanovićev kabinet je ocenio da Vlada prodaje automobile „brukajući državu i funkcije koje trenutno obavljaju“.

Kad bi im taj posao dilera za prodaju auta, na šta su se sveli, pošao za rukom, bio bi to najveći uspeh u prvih sto dana ove Vlade. Prećutkuju pritom kojom brzinom se širi administracija pod njihovim vođstvom, i koliko ‘Majbaha’ će građani za to platiti. Sreća je ipak po Crnu Goru što sve indicije pokazuju da njihova vlada nije dugog veka, piše u saopštenju.

Podseća se da je blindirani auto za predsednika nabavljen po proceni nadležnih službi o njegovoj bezbednosti, te „očekujemo da te službe procene da li je takav auto više potreban ili nije, i da za to ponesu odgovornost“.

To je jedno tehničko pitanje koje se rešava u komunikaciji službenika određenog nivoa, bez zamajavanja javnosti demagoškim populističkim igrarijama kakvih nije bilo… kad je ta ista Vlada rešila da izdvaja budžetska sredstva za obezbeđenje ministarke kulture, nauke, prosvete i sporta, naveo je predsednikov kabinet.

IZVORBeta / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.