Đorđe Joksimović pešice pošao za Beograd, deca mu nisu vraćena ni posle 6 godina

Kragujevčanin Đorđe Joksimović, kome su tri maloletne ćerke oduzete 2015, rano jutros krenuo je pešice iz Kragujevca za Beograd i nada se da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić imati vremena da ga sasluša i pomogne mu da reši problem.

Kako piše portal InfoKG, Đorđe Joksimović je na put dug 140 kilometara krenuo u znak protesta što mu deca ni posle šest godina nisu vraćena.

Na to se odlučio po peti put, jer tvrdi da je ispunio sve uslove za vraćanje dece iz hraniteljske porodice i dodao da je da nadležne institucije to odugovlače.

Deca i dalje pate i traže da se vrate. Viđam ih redovno svake druge srede i subote, rekao je Joksimović.

Pešačenje do Beograda će prekinuti u Topoli, da bi posetio ćerke u hraniteljskoj porodici.

Planira da noćas stigne u Beograd, a da u četvrtak oko 7.00 sati bude ispred zgrade Predsedništva.

Nada se da će mu predsednik Srbije Aleksandar Vučić pomoći u vraćanju dece.

Nadam se da će me primiti na razgovor, jer je ovo problem sa kojim se suočava još ljudi u Srbiji, koji su me kontaktirali, a ne mogu da vrate decu, rekao je Joksimović.

Povodom ovog slučaja nadležni su ranije konstatovali da je interes dece prioritet.

Slučaj Joksimovića je, inače, bio inspiracija za film „Otac“ Srdana Golubovića.

IZVORBeta / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.