Đerlek: Svadbe možda od jula, maske još tri do šest meseci

Foto: Pixabay

Državni sekretar u ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek je rekao da je realno očekivati da veselja, kao što su svadbe, mogu da se održavaju od jula.

Govorili smo da je naš drugi, prolazni cilj jun i želimo da revakcinišemo tri miliona punoletnih građana Srbije i u tom smisli realno je da možemo govoriti organizaciji veselja jula meseca, rekao je Đerlek za Pink.

Međutim, dodao je Đerlek, sve zavisi kakva će biti epidemiološka situacija jer je virus i dalje prisutan.

Đerlek je rekao da maske moraju da se nose još najmanje tri do šest meseci, „jer neki ljudi iz zdravstvenih razloga ne mogu da prime vakcinu“.

Veoma je važno da sada budemo disciplinovani i da ne idemo sa prebrzim popuštanjem mera, jer su neke zemlje koje su imale dosta revakcinisanih, a brzo popustile mere imale probleme, jer su im ostali džepovi infekcije, objasnio je Đerlek.

On je naveo da postoji preporuka da se i mladi, stariji od 16 godina, vakcinišu protiv koronavirusa.

IZVORN1/Tanjug/pink.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.