Đerlek: Napravljen plan vakcinacije stanovnika udaljenih sela

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da je napravljen plan za vakcinaciju stanovnika udaljenih i izolovanih sela širom Srbije.

Đerlek je gostujući na RTS-u rekao da će u tim sredinama vakcinacija biti obavljena tako što će zdravstvene ekipe za vakcinaciju, terenskim vozilima doći do svake kuće.

Želimo da dođemo do svakog stanovnika Republike Srbije i da zaštitimo njihovo zdravlje, rekao je Đerlek.

Istakao je da se neće čekati da građani pozovu da se prijave za vakcinaciju nego će vakcinisati svakoga ko želi.

Imamo mnogo gradova u Srbiji gde je više stanovništva u selima nego u gradovima, kao što su Sjenica i Zaječar, rekao je Đerlek.

Naveo je da je vakcinacija već obavljena u nekim selima kod Kruševca i Sremske Mitrovice.

Ponovio je da „prva doza vakcina štiti samo 50 procenata“ i da je potrebno pridržavanje epidemioloških mera „i posle druge doze, dok se ne stekne imunitet“.

IZVORBeta / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.