DIGITALIZACIJA U POLJOPRIVREDNO – PREHRAMBENOM SEKTORU

Čačak – U prostorijama Naučno tehnološkog parka u Čačku održana je promocija BioSens programa, čiji je cilj da podrži mala i srednja preduzeća i preduzetnike u razvijanju njihove ideje i njihovih proizvoda u oblasti poljoprivredno – prehrambenog sektora. Reč je o promociji BioSens akceleratora. To je intenzivan tromesečni program namenjen startapima u ranoj fazi i predstavlja snažan most između nauke i biznisa.

Milica Trajković, Institut „BioSens“

„Mi podržavamo inovacije i podržavamo razvijanje sopstvenih proizvoda, kako u softveru, tako i u hardveru i očekujemo prijave na naš akcelerator, koje su otvorene i traju do 1. februara. Prijava je jednostavna i popunjava se onlajn i sve informacije mogu se naći na sajtu BioSens Instituta i na našim društvenim mrežama. Inače, trudimo se da približimo nove tehnologije poljoprivrednicima i da im pomognemo u procesu digitalne transformacije njihovog poslovanja. Mi ćemo se truditi da u naredna tri meseca, svakodnevnim radom sa poljoprivrednicma, da ih osposobimo za tržište i da im omogućimo pristup ključnim mentorima, koji će ih voditi kroz proces razvoja i ideja i proces razvijanja njihovih proizvoda“, rekla je Milica Trajković, rukovodilac Centra za inovacije, razvoj i poslovanje Instituta „Biosense“.

Valentina Gvozdenović, saradnik u NTP Čačak

„Čačak je aktivna agrozajednica, pa smo pozvali Institut Biosense da gostuje u našem gradu i animira ljude da razvijaju svoje ideje. Imamo i kadrove sa Agronomskog fakulteta, koji su aktivni u ovoj oblasti, pa možemo da povežemo ljude iz IT sektora i ljude iz poljoprivredno – prehrambenog sektora sa Agronomskog fakulteta. Vidimo zaista veliki benefit ovoga i nadam se da će biti ljudi koji će se osmeliti da svoje ideje realizuju“, objasila je značaj digitalizacije u poljoprivredi Valentina Gvozdenović, saradnik u NTP Čačak.

Novinar: Svetlana Vučković, fotografije: Valentina Gvozdenović

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.