Delegacija Republike Srpske u poseti Čačku

U okviru manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“, koja se 11. put organizuje Srbiji, a drugi put u Čačku, delegaciju Republike Srpske, u ponedeljak 25. septembra 2023. godine, ugostio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović u svom kabinetu, zajedno sa predsednikom Skupštine Igorom Trifunovićem i pomoćnikom za društvene delatnosti Miroslavom Petkovićem.

Delegaciju Republike Srpske činili su Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, akademik Drago Branković, generalni sekretar ARNUS-a, akademik Novo Pržulj, dopisni član ANURS-a prof.dr Zoran Govedar, kao i savetnice u Predstavništvu Tatjana Duvnjak i Jelena Kusmuk. „Dani Srpske u Srbiji“ ove godine predviđaju naučno-kulturni program, odnosno, promociju edicije „Održivi razvoj i upravljanje prirodnim resursima Republike Srpske“, u izdanju Akademije nauka i umetnosti Republike Srpske, 25. septembra 2023. u 14 časova, u amfiteatru Agronomskog fakulteta i u 20 časova, koncert grupe „One tri“ u Kulturnom centru.

Na ovakvim susretima uvek je reč o daljim koracima ka produbljivanju saradnje između Čačka i Republike Srpske, rekao je gradonačelnik Milun Todorović.

„Iako su „Dani Republike Srpske“ u Čačku već tradicionalna manifestacija, moram pomenuti da se ove godine organizuju kada smo prva Nacionalna prestonica kulture, što uvek sa ponosom ističem. Mnogobrojni kulturno – umetnički sadržaji organizovani su i biće organizovani u našem gradu, i veliko mi je zadovoljstvo što se i vi, na neki način deo ovog programa“ – rekao je Todorović.

Na sastanku je bilo reči o mogućnostima boljeg povezivanja Čačka i Republike Srpske, nastavku negovanja zajedničke tradicije i kulture, kao i davanju podrške svim projektima i programima koji za cilj imaju saradnju, naročito mladih ljudi, ali i kulturnih ustanova, ova dva regiona.

Direkt.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.