Dačić upozorio poslanika SNS Atlagića da pripazi na rečnik

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić prvi put je upozorio poslanika da „upodobi svoj rečnik mestu s kojeg govori“ i pritom se pozvao na novousvojeni Kodeks ponašanja narodnih poslanika.

Poslanik liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ Marko Atlagić nekoliko puta je u govoru upotrebio izraz „Šiptar“ govoreći o kosovskim Albancima, a predsednik ga nije opomenuo.

Atlagić je potom, u dugom osvrtu na postupke Vuka Jeremića u vreme proglašenja nezavisnosti Kosova, a iznosivši i kritike i uvrede sadašnjih lidera opozicije, doslovno citirao psovke koje je, kako tvrdi, Jeremić izgovorio pre nekoliko godina.

Dačić je sačekao da Atlagić na kraju izrekne pohvale predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, te ga je potom, uz zahvalnost za govor, ipak zamolio da drugi put „upodobi svoj nastup mestu“ na kojem se nalazi.

Dačić se tako prvi put pozvao ne Kodeks ponašanja narodnih poslanika i poručio Atlagiću da ne bi smeo da psuje čak ni kada citira, kao i da u Skupštini nisu dozvoljeni nikakvi uvredljivi izrazi.

IZVORBeta / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.