Dačić i Vulin primili rusku vakcinu protiv koronavirusa

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i ministar policije Aleksandar Vulin primili su danas vakcinu Sputnik V protiv korone.

Oni su ujedno i prvi koji su primili tu rusku vakcinu, a prema ranijim najavama ove nedelje trebalo bi da bude utrošeno oko 2.400 doza.

Kako je saopštila Vlada Srbije, vakcine će primiti i Marija Gnjatović iz Instituta za primenu nuklearne energije i direktorka Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju Dragana Despot.

Foto: TANJUG/ RADE PRELIC/Nova.rs

Mirsad Đerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, najavio je u ponedeljak da je plan da se do kraja nedelje vakciniše 11.000 ljudi – zdravstvenih radnika i korisnika gerontoloških centara.

U Srbiju je, podsetimo, prva stigla Fajzerova vakcina protiv koronavirusa – u decembru 2020. Krajem istog meseca počela je i zvanična vakcinacija.

Podsetimo, vakcinu je 24. decembra primila i srpska premijerka Ana Brnabić. Tada su ona, Darija Kisić Tepavčević i Predrag Kon, primili Fajzerovu vakcinu.

IZVORnova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.