Carinici zaplenili 53.500 evra, pokušaj krijumčarenja u donjem vešu

Foto: Uprava Carina

Uprava carina saopštila je da su carinici, na izlazu prelaza Gradina, zaplenili 53.500 evra, koliko su iznad dozvoljenog limita od po 10.000 evra, pokušali da prokrijumčare majka i sin.

Prekršaj je otkriven kod austrijskih državljana turske nacionalnosti, koji su putovali ka matičnoj zemlji i carinicima rekli da sa sobom nose samo lični prtljag i po 7.000 evra.

U ličnoj torbici 33-godišnjeg sina pronađeno je 23.500 evra, da bi potom i u postavi ranca njegove 60-godišnje majke bilo otkriveno još 20.000 evra.

Ličnim pretresom je kod majke u donjem vešu pronađeno još 30.000 evra i to u brushalteru, čije su obe korpice bile napunjene sa po 10.000 evra, ali i u neobičnom pojasu napravljenom od unihop čarape, koja je bila ispunjena sa 10.000 evra i zakačena za dugme od pantalona.

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, dok je ostatak zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom, dodaje se u saopštenju.

IZVORN1/FoNet
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.