Čačak: Visina belog pokrivača na seoskom području oko 20 cm

Foto: JKP "Moravac"

ČAČAK – Na gradskom području Čačka tokom popodnevnih i ranih večernjih sati palo je oko pet centimetara snega, dok u selima na planinskom području već ima oko 20 centimetara snežnog pokrivača.

Ekipe zimske službe su na terenu od 15 časova. JKP „Gradsko zelenilo“ dežura na pravcu prema Brezovicama, Kaoni, Ježevici, Premeći i Petnici, JKP „Moravac“ Mrčajevci na pravcima prema Vujetincima, Gornjoj Trepči, Prislonici i Preljini, a JKP „Komunalac“ u višim delovima Atenice, Ljubića i Topalovog brda.

Čišćenje će biti nastavljeno i u ostalim delovima grada prema potrebi, a zbog očekivanih niskih temperatura tokom noći i jutra, večeras ćemo započeti i posipanje solju svih gradskih saobraćajnica. Tokom noći, prioritet će biti čišćenje putnih pravaca koji vode prema crkvama i manastirima u Ovčarsko – kablarskoj klisuri i ostalim manastirima u planinskom području, zbog nedeljne verske službe kojoj prisustvuje veliki broj naših sugrađana“ – izjavio je za Morava info direktor JP “Gradac“ Milan Bojović.

Prema njegovim rečima, u toku večeri sneg pada smanjenim intenzitetom i nema neprohodnih putnih pravaca na teritoriji grada.

Sve ekipe naših javno – komunalnih preduzeća su na terenu i potpuno opremljene, uz dovoljne količine soli i kamenog agregata. U kontaktu smo sa ekipama saobraćajne policije i vršimo praćenje stanje na putevima i ulicama u našem gradu u kontinuitetu, kako bismo reagovali prema potrebama i u skladu sa Programom čišćenja snega i leda sa javnih površina na teritoriji grada Čačka“ – kaže Bojović.

IZVORMorava info
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.