Čačak: Subvencije od 10 miliona za nabavku solarnih panela

Čačak je jedan od 37 gradova i opština za koji je danas potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike prof. dr Zorana Mihajlović dodelila ugovor o sufinansiranju programa ugradnje solarnih panela za domaćinstva. Ministarstvo rudarstva i energetike za ove namene je za naš grad opredelilo 4.950.000 dinara, a isto toliko novca biće izdvojeno iz lokalnog budžeta, što je ukupno 9.900.000 dinara.

„Drago mi je da smo deo ovog pionirskog projekta, i siguran sam da će on doprineti poboljšanju ekološke slike, a da će građani imati najveće benefite.“ – izjavio je Milun Todorović.

Cilj programa energetske sanacije porodičnih kuća putem ugradnje solarnih panela i prateće instalacije je povećanje obnovljivih izvora energije, kao i smanjenje emisije štetnih gasova u vazduhu.

U narednom periodu biće raspisana dva javna poziva, jedan za preduzeća, koja će postavljati panele, a drugi za građane. Grad Čačak će obrazovati Komisiju za realizaciju mera energetske efikasnosti na teritoriji Čačka, koja će se u okviru ovog programa baviti realizacijom ugradnje solarnih panela, rangiranjem prispelih zahteva i izborom prijavljenih privrednih subjekata za ugradnju solarnih panela i domaćinstava, kao i svega ostalog u vezi sa programom.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.