Čačak: Centar grada samo za pešake! U toku rekonstrukcija Ulice župana Stracimira

DCIM100MEDIADJI_0905.JPG

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je obišao početak radova na rekonstrukciji Ulice župana Stracimira. Sa njim su na teren izašli saradnicima i direktorima javnih komunalnih preduzeća, kao i predstavcnicima JP „Gradac.

„Pretvaranjem Ulice župana Stracimira u pešačku zonu dobićemo prelepo šetalište, koje će se nadovezati na Gradski trg, a završiti Trgom „Nadežde Petrović“ ispred čačanske Gimnazije. Biće potpuno preuređeno oko 5.000 metara kvadratnih, što podrazumeva i radove na podzemnim instalacijama, koji su upravo danas počeli. Prvih sedam dana JKP „Vodovod“ imaće najviše posla, od zamene postojećih instalacija do ugradnje novih, pre svega onih koje se tiču atmosferske i fekalne kanalizacije“ – rekao je gradonačelnik.

„Ugovor sa izvođačem posla, čačanskom firmom „Ratko Mitrović“ predvića da radovi budu gotovi za 120 dana, ali kako gradonačelnik Todorović navodi, kroz stalno koordinaciju sa izvođačima i podizvođačima, postoji mogućnost da rekonstrukcija bude završena za 100 kalendarskih dana. Na šetalištu su planirana dva drvoreda, biciklistička staza, kao i nova javna rasveta.
-Molim građane koji žive u Ulici župana Stracimira za strpljenje, jer će u određenim trenutcima, zbog potreba rekonstrukcije, biti neophodna isključenja vodosnabdevanja, ali ne duže od dva, tri sata“ – rekao je Todorović.

Ulica će biti zatvorena od Gospodar Jovanove ulice do Ulice hajduk Veljka, koja ostaje jednosmerna, a Kuželjeva ulica biće jednosmerna ka „Solidu“, dok je sa njene leve strane predviđeno 16 parking mesta, koliko ih je bilo u delu Ulice župana Stracimira, koji se rekonstruiše.

Vrednost radova, kako je istakao gradonačelnik, je oko 100 miliona dinara, koja se opredeljuju iz gradskog budžeta.

„Prema ugovoru sa kompanijom „Ratko Mitrović“ predviđeno je 86 miliona dinara za radove, oko 12.500.000 koštaće radovi JKP „Vodovod“ i naravno, mnogo novca investiraće repulička javna preduzeća“ – kaže gradonačelnik Čačka.

Direkt.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.