Brnabić: U utorak počinje masovna vakcinacija građana

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će sutra u Srbiji početi „masovna“ vakcinacija građana protiv koronavirusa.

Ona je navela da će od sutra biti vakcinisani prosvetni radnici, pripadnici vojske i policije, kao i novinari.

Mi smo ljude koji su izrazili interesovanje već počeli da pozivamo na vakcinaciju. Molim vas da se prijavite svi u što većem broju, što brže i efikasnije uradimo ovo, brže ćemo se vratiti normalnom životu, navela je premijerka a prenela Vlada Srbije.

Ocenila je da sistem prijave za vakcinaciju preko portala eUprave funkcioniše „apsolutno savršeno“ i apelovala na prosvetne radnike da se prijave u što većem broju s ozbirom na nastavak školske godine.

Izuzetno je važno da svi zajedno uradimo sve što je u našoj moći da deca što duže idu u školu. Posebno je to važno za najmladje osnovce od prvog do četvrog razreda, da budu sa svojim učiteljima i nastavnicima, da se druže, socijalizuju i stiču radne navike. Zato smo i doneli odluku da ponovo krenemo sa nastavom posle zimskog raspusta, kazala je predsednica Vlade Srbije.

Navodeći da postoji „izuzetno dobar“ sistem nadzora nad novoobolelima, ona je najavila da će nadležni u saradnji sa timovima iz Instituta za javno zdravlje Srbije svakodnevno pratiti broj novoobolelih učenika, nastavnika i nenastavnog osoblja u školama.

Pružićemo im svu potrebnu podršku da nastava traje što normalnije i što duže, kazala je premijerka.