Brnabić: Sutra stižu dodatne doze ruske vakcine, u ponedeljak i Fajzerova

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se sutra očekuje nova isporuka od 40.000 doza ruske vakcine „Sputnjik V“, za 20.000 građana, a u ponedeljak i nova isporuka još oko 9.800 doza Fajzerove vakcine.

Ona je, odgovarajući na pitanja novinara prilikom postete FON-u, rekla da se sutra očekuju ruske vakcine, a da će u ponedeljak u Srbiju stići i dodatne količine Fajzerove vakcine.

Mi smo tu izuzetno konzervativni, mislim da nijedna zemlja nije konzervativnija od nas, kad dobijamo vakcine uvek pola čuvamo za revakcinaciju, imate zemlje koje uopšte u ovom trenutku ne razmišljaju o revakcini, navela je.

Ona je rekla i da će danas sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarati i o nekim drugim proizvođačima i dodatnim vakcinama.

Borimo se za dodatne količine, rekla bih nečega na šta u ovom trenutku ne računamo, ali moramo da dobijemo još, dodala je.

IZVORN1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.