Brnabić: O promeni Ustava u oblasti pravosuđa sledeće nedelje

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je skupštinski Odbor za Ustavna pitanja pozvao predstavnike Vlade da prisustvuju njegovoj sednici na kojoj će se razmatrati inicijativa za promenu Ustava u oblasti pravosuđa.

Želim da uđemo dublje u to i pokrenemo sa mrtve tačke, rekla je Brnabić na konferenciji na novinare u zgradi Vlade.

Rekla je da dinamika zavisi od Skupštine i naglasila da je „kvalitet važniji od brzine, da amandmani koji se usvoje ne budu tačka razdora“.

Ona je naglasila da je „potreban društveni konsenzus“ i da se ne može desiti da nekoliko ljudi o tome odlučuje, a „sećamo se kako se to dešavalo“.

Kako je podsetila, Vlada je uputila u Skupštinu inicijativu o promenu Ustava krajem prošle godine.

Povodom primedbi strukovnih udruženja da je kroz nacrt amandmana, koje je uradila Vlada, moguć politički uticaj, ona je rekla da će se sve primedbe razmotriti dodatno.

Kako je da ovo ponovno pokretanje pitanja promene Ustava nije reakcija na rezoluciju Evropskog parlamenta i dodala da Vlada mnogo radi na vladavini prava mada javnost nije o tome dovoljno upoznata.

Ona je rekla da je 70 odsto aktivnosti Vlade usmereno na oblast pravosuđa i evropskih initegracija.

IZVORBeta / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.