Brnabić: Neće biti ukidanja studentskih poliklinika

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da neće biti ukidanja studentskih poliklinika.

To je bio inicijalni predlog u okviru racionalizacije, ali studentske poliklinike predstavljaju najbolji model zaštite mladih ljudi, studenata u Srbiji i trebalo bi da se time ponosimo, a ne da ih ukidamo, rekla je Brnabić za TV Hepi.

Predstavnici inicijative Kreni-promeni predali su Ministarstvu zdravlja peticiju „Ne damo Studentsku polikliniku“ sa oko 35.000 potpisa.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je zvanični stav ministarstva na čijem je čelu da Studentska poliklinika neće biti ukinuta. Lončar je rekao da je to pitanje „rešeno onog momenta kada se ta informacija pojavila“.

Prošle nedelje sam razgovarao sa (ministrom prosvete Brankom) Ružićem i rekao mu da obavesti studente da ukidanje Studentske poliklinike nije tema, rekao je on.

Lončar je dodao da je bio predstavljen plan koji je predviđao gašenje klinike, ali da Ministarstvo zdravlja to „nije ni pomislilo da prihvati“.

Predstavnik Udruženja „Kreni-promeni“ Nikola Arsenić rekao je da nije postojao način da oni to saznaju. On je dodao da je u tom slučaju reč o nesporazumu unutar Vlade Srbije.

Položaj studenata u Srbiji mora da se promeni. Studentima se okreću leđa i mi ne možemo da slobodno izrazimo mišljenje, rekao je on.

Ministar je na to odgovorio da za neka pitanja mora da se obrati resornim ministru Ružiću.

Studenti su blago naše zemlje i mi ćemo nastaviti da u njih ulažemo, rekao je Lončar.

IZVORFoNet / Beta / N1
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.