Brnabić: Mere će morati da budu pooštrene

Predsednica Vlade Ana Brnabić najavila je da će mere protiv koronavirusa morati da budu pooštrene i da će danas tim povodom imati sastanak sa medicinskim delom Kriznog štaba, koji na tome insistira.

Sigurno ćemo morati da pooštrimo mere, ali videćemo šta je moguće da uradimo i šta je najpametnije da uradimo, rekla je premijerka u selu Junkovac kod Lazarevca gde je obišla punkt za vakcinaciju.

Brnabić je zahvalila građanima koji su se vakcinisali i rekla da je to „odgovorno i prema sebi i prema drugima“.

Mi u ovom trenutku imamo nešto više od 1,2 miliona vakcinisanih prvom dozom i oko 740.000 ljudi je primilo i revakcinu, dakle oko 21 posto punoletnog stanovništva je vakcinisano. Ide nam dobro, imamo dosta vakcina, rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima, sutra stiže nova isporuka ‘Fajzer’ vakcina, tokom nedelje nove zalihe ‘Sputnjika’, a u aprilu se očekuju i nove zalihe kineskih Sinofarm vakcina.

IZVORBeta / N1 / Tanjug
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.