Brnabić: I sa novim povećanjem cene, struja u Srbiji najjeftinija u Evropi

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da Srbija i sa novim povećanjem cene koje je danas stupilo na snagu i dalje ima „najjeftiniju struju u čitavoj Evropi i u ovom regionu“.

Cena struje u Crnog Gori je 42,3 odsto viša nego cena struje u Srbiji, u Albaniji, koja ima 44 odsto niže zarade nego u Srbiji, struja je za 33 odsto skuplja negu u Srbiji, u Severnoj Makedoniji je za 13 odsto skuplja struja nego u Srbiji, navela je Brnabić za TV Prva.

Ona je rekla kako to pokazuje da se cena električne energije i dalje drži kao socijalna kategorija.

To radimo svesno sa intencijom da ona raste kako raste naš životni standard i da to ne bude kategorija koja će u bilo kom trenutku opteretiti naše građane, a ni privredu, istakla je Brnabić.

1 KOMENTAR

  1. BEDA OSTAJE BEDA! Uvažena premijerko, u zabludi ste da je naša električna energija najeftinija u Evropi, nije tačno. Električna energija u Ukrajini, Moldaviji i Kosovu je jeftinija nego u Srbiji i to poprilično.. Ona upoređuje cene sa Evropom u kojoj je i prosečna plata veća za pet do deset puta nego prosečne plate u Srbiji. Takođe, i troškovi kod nas nisu toliko niži nego u Evropi, kako misle naše vođe, već su približno jednaki. Takođe, premijerka priča da će struja koštati 7,8 din/kWh, kojom se hvale premijerka Brnabić i ministarka Mihajlović, što nije tačno, već je to cena koja pripada EPS-u, a kada se okače nameti države, ukupna cena struje, koju će građani u proseku plaćati iznosi 10,91 din/kWh.

Comments are closed.