BOJOVIĆ : ZIMSKE SLUŽBE SPREMNE ZA NASTUPAJUĆU SEZONU

Milan Bojović, v.d. direktora JP "Gradac"

Čačak – Rebalansom budžeta ove godine je prvobitno planirani iznos od 44,5 miliona dinara za zimsku službu uvećan na 61 million dinara, pa su nadležni JP „Gradac“ izrazili očekivanje da će i ove godine biti ostvaren pozitivan pomak, jer se iz godine u godinu sneg značajno bolje i obimnije čisti.

„Grad Čačak je izvršio nabavku i 33 raonika za čišćenje snega za 33 mesne zajednice i uz nabavku goriva koje Grad vrši u saradnji sa mesnim zajednicama i nadzor JP „Gradac“ vrši se čišćenje i onih putnih pravaca koji nisu u ovom programu. Ono što predstavlja značajan pomak jeste kvalitetnije i bolje čišćenje trotoara, gde smo imali podršku zaposlenih u SC „Mladost“ koji nisu aktivno uključeni u program zimskog održavanja, ali su prošle godine zanačajno doprineli čišćenju snega sa javnih površina i pešačkih staza. Pored svih ovih aktivnosti, JKP „Parking servis“ vrši čišćenje parking mesta i trudimo se da već oko 6:30 svi putevi budu prohodni. Kada je u pitanju čišćenje gradskih saobraćajnica, one su podeljene u tri katergorije, po redosledu prioriteta. Najznačajnije saobraćajnice koje vode do značajnih objekata javne namene i bulevara su u prvoj kategoriji i oni se prvo čiste. Zatim se prelazi na čišćenje ulica drugog prioriteta, a onda i na ulice iz trećeg prioriteta. Imali smo kooordinacioni sastanak i sa predstavanicima JP „Putevi Srbije“ i njihovog podizvođača, preduzeća „Strabag“ koje čisti državne puteve. Oni takođe sa savremenom i opremljenom mehanizacijom, spremno čekaju zimsku službu, očekujemo i da državni putevi na teritoriji našeg grada budu blagovremeno očišćeni. Trenutno na stanju imamo 100 tona soli i oko 300 litara kalcijum-hlorida, i kamenog agregata u dovoljnim količinama, koji se na seoskom području koristi kao mešavina sa solju. JKP „Komunalac“ vrši nabavku te soli i oni su ugovorili nabavku i dodatnih 240 tona soli, tj. za celu zimsku službu imaćemo ok 350 tona soli. Inače, najkritčnije tačke su Ovčar i Kablar, putni pravac za Brezovice i Vujetince i putni pravci na obodu grada: Ljubić brdo, Kulinovci i Gornja Atenica“ rekao je Milan Bojović, v.d. direktora JP „Gradac“.

Novinar: Svetlana Vučković, fotografije: Željko Jagajić

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.