Bivši kapiten Zvezde završio karijeru i postao trener

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde, Nikola Mikić, završio je fudbalsku karijeru i postao trener u Grafičaru.

Mikić je proteklih šest meseci nastupao za Grafičar, u čijem će stručnom štabu, koji predvodi Rade Koković, obavljati ulogu trenera.

Karijeru je započeo u Radničkom iz Niša, da bi ga sjajne igre u dresu Napretka iz Kruševca preporučile Zvezdi, čiji je i bio kapiten.

Nakon Crvene zvezde, Mikić je karijeru gradio u Turskoj, Grčkoj i na Kipru, odakle se vratio u Srbiju i u Voždovcu bio jedan od stubova odbrane tokom dve godine.

Karijeru je priveo kraju igrajući polusezonu u Grafičaru koji usko sarađuje sa Zvezdom, a u istom klubu će nastaviti da radi kao trener pri prvom timu.

Nije lako posle duge karijere reći zbogom igranju fudbala, ali jednostavno sam osetio da je ovo pravi momenat. Imam jedinstvenu priliku da sarađujem sa sjajnim stručnim štabom u Grafičaru koji predvodi Rade Koković i mislim da mogu da naučim mnogo stvari koje će mi koristiti u daljoj trenerskoj karijeri. Veliku zahvalnost dugujem predsedniku FK Grafičar, Slobodanu Govedarici, koji mi je ukazao poverenje i sa kojim sam imao sjajnu saradnju i kao igrač. Fudbal je moj život, definitivno sebe vidim i dalje vezanog za najlepši posao na svetu, ali u budućnosti kao trener, rekao je Mikić.

Prema rečima nekadašnjeg kapitena Zvezde, period proveden među crveno-belima smatra za najlepši u karijeri jer je imao čast i privilegiju koju su imali retki.

Nošenje kapitenske trake u mojoj voljenoj Crvenoj zvezdi ostaje kao najlepša stvar koja je obeležila karijeru i jedna od najemotivnijih stranica. Sigurno bih voleo da su neke stvari imale drugačiji tok, ali to je sve bio fudbal. Imao sam privilegiju da igram sa sjajnim fudbalerima, da sarađujem sa odličnim trenerima, tako da mogu biti miran sada kada je došao dan da se okače kopačke o klin, poručio je Mikić i dodao:

Uzbuđen sam zbog svega što me čeka u novoj ulozi i jedva čekam da upoznam fudbal i sa druge strane. Poznatno je da je Grafičar sjajno organizovan klub u kojem nastupaju jedni od najboljih mladih fudbalera u Srbiji, i biće pravo zadovoljstvo sarađivati sa njima. Jedva čekamo izgradnju novog stadiona koji će biti sjajan i nema sumnje da Grafičar postavlja nove standarde, zaključio je Mikić.

IZVORnova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.