Bitku s koronom izgubio je i dr Nenad Maksimović

Prema podacima Sindikata lekara i farmaceuta bitku sa koronom izgubilo je više od 60 lekara, a među njima je i Nenad Maksimović anesteziolog star 37 godina.

Ovaj mladi stručnjak radio je u Kliničkom centru Srbije, a tokom pandemije koronavirusa bio je angažovan u Kliničko-bolničkom centru „Dr Dragiša Mišović“, gde je i preminuo. Vedrog duha, angažovan i željan toga da se ceni njegova profesija.

U ispovesti, koju je u julu dao za naš portal, istakao je važnost posla koji obavljaju anesteziolozi. Ukazivao je na veliku požrtvovanost čitave lekarske profesije i zalaganja u borbi protiv koronavirusa.

Maksimović se nedeljama borio protiv korone i bio je na respiratoru, na neopisivu žalost tu bitku je izgubio, potvrđeno je u bolnici “Dr Dragiša Mišović”.

Od mladok lekara, velikog humaniste i stručnjaka na društvenim mrežama opraštaju se brojni prijatelji i kolege.

IZVORnova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.