Besplatni časovi streličarstva za volontere Kancelarije za mlade

Kancelarija za mlade u saradnji sa Streličarskim klubom „Preljinaˮ organizovala je besplatan čas streličarstva za zainteresovane volontere, u nedelju, 27. novembra.

Streličarstvo je jedan od standardnih olimpijskih sportova još od Olimpijskih igara održanih u Parizu 1900. godine. Reč je o „belom sportuˮ koji je bez razloga zapostavljen i ne posebno popularan u današnje vreme. Nekada su luk i strela bili moćno oružje kojim su se branili čast ili teritorija, koristili su se i u lovu, a danas su prevashodno u službi sporta i koriste se za razonodu i kao hobi.

Zahvaljujući treneru Tomi Nestoroviću, volonteri Kancelarije za mlade iskoristili su vikend da nauče nešto više o ovoj tradicionalnoj sportskoj disciplini i da savladaju osnove ove nekadašnje viteške veštine. Naučili su da pravilno drže luk i strelu, da precizno pogode metu, a oni najuspešniji su, već tokom prvog časa, više puta pogodili središte mete i otkrili sopstveni talenat za ovaj sport.

Volonteri su poneli mnogo lepih utisaka sa ovog časa željno iščekujući nastavak bavljenja ovom sportskom aktivnošću. U planu je da se u narednom periodu održi i turnir u streličarstvu, tako da preporučuju svim zainteresovanima da kontaktiraju trenera Tomu Nestorovića i da počnu da treniraju ovaj sport što pre.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.