BARAĆ : OD NOVE GODINE VODA SKUPLJA ZA 16,5 POSTO

Zoran Barać, direktor JP Rzav

Čačak – Vodosnabdevanje sa regionalnog sistema „Rzav“ je uredno, fabrika radi punim kapacitetom, saopštio je na današnjoj sednici Skupštine grada Čačka direktor JP „Rzav“, Zoran Barać.

„Ono što je bitno za današnju sednicu, to je da imamo predlog za povećanje cene vode sa sistema Rzav, cena će se povećati za 16,5% ukoliko odbornici daju saglasnost za to. Kao što je poznato, razlog poskupljenja je energetska kriza u kojoj se nalazimo, naši troškovi poslovanja su znatno uvećani i to se odnosi na troškove za električnu energiju i hemikalije. To nije realna ekonomska cena, ići ćemo fazno, tako da očekujem još jedno povećanje, verovatno sredinom naredne godine. Ni naš nadzorni odbor ni kordinaciono telo, nismo želeli da to bude veliki udar na komunalna preduzeća kojima vodu isporučujemo, a time i na građane i na privredu. Mi komunalnim preduzećima, povećavamo cenu vode za dva dinara po metru kubnom, a na njima je koliko će to biti uvećanje prema građanima i prema privredi. Da podsetim, poslednje uvećanje cene vode bilo je 2021. godine. Tada je cena vode uvećana za nekih 9 procenata, odnosno za jedan dinar“, naveo je direktor JP „Rzav“, Zoran Barać.

Novinar: Svetlana Vučković, Fotografije: Željko Jagajić

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.