Automobilski gigant dolazi u Srbiju: Vučić saopštio sjajne vesti građanima

Foto: Printscreen/RTS.rs

Predsednik Srbije i prvi čovek Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić pre par dana je u Subotici, između ostalog, govorio o dolasku novh investitora u Srbiju.

„Vama u Subotici prvima da kažem. U naredna tri meseca ćemo vas iznenaditi najboljom vesti u istoriji, a tiče se dolaska investitora, čija imena ne smem još da kažem. Reč je o automobilskoj industriji“, saopštio je Vučić i dodao:

„To su takva imena svetske automobilske industrije da me strah i da pomislim. Ako to bude, mislim da smo sve svoje probleme za budućnost rešili“.

Inače, u 2021. stiglo je rekordnih 3,9 milijardi evra, a za dve godine 6,9 milijardi evra stranih direktnih investicija, čime je premašen rekord iz 2019. godine. Za ovu godinu projektovana je stopa privrednog rasta od 4,5 odsto.

„Učinićemo sve da ostvarimo što bolje ekonomske rezultate i da nastavimo sa rastom naše privrede, i optimista sam da ćemo u tome i uspeti“, zaključio je predsednik Vučić.

IZVORBlic
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.