Auto-put Novi Beograd – Surčin biće otvoren 31. marta, od Beograda do Čačka za sat vremena

Foto: instagram @milun_todorovic

ČAČAK – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji deonice auto-puta Novi Beograd – Surčin i najavio da će ta saobraćajnica biti otvorena 31. marta.

Vučić je istakao da će, kada auto-put Surčin -Novi Beograd bude završen, građani dobiti najkraću vezu sa auto-putem “Miloš Veliki“ i da će od Beograda do Čačka moći da se stigne za samo sat vremena.

Vučić je poručio kineskim izvođačima da ubrzaju radove na delu od Pakovraće do Požege, kako bi auto-put do Požege bio gotov do kraja godine, a oni su mu rekli da im je cilj da ta deonica bude završena do kraja 2023.

„Kaže ministar da ubrzate, jer ako nastavite ovom dinamikom, nećete uspeti da ispunite taj cilj“ – rekao je Vučić i dodao da su tu već probijeni ranije predviđeni rokovi.

Kineski izvođači su obećali da će 19. januara imati sastanak sa resornim ministrom i da će podneti detaljan izveštaj, kao i da bi već sledećeg meseca trebalo da imaju na deonici do Požege dodatnih 300 radnika.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.