Angela Merkel sletela u Beograd

Foto: EPA-EFE/FELIPE TRUEBA

Nemačka kancelarka Angela Merkel upravo je sletela na beogradski aerodrom i započela posetu Srbiji tokom svoje oproštajne balkanske turneje.

Na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“, nemačku kancelarku je dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je pred njen dolazak rekao da „ima veliku tremu“.

Predsednik Srbije uručio je nemačkoj kancelarki buket cveća, a ispred aviona su bili postrojeni srpski gardisti. Oko 18 časova očekuje se i ceremonija svečanog dočeka Merkelove ispred Palate Srbija, a zatim će biti organizovana radna večera.

Angela Merkel došla je u dvodnevnu posetu Srbiji, gde će se, pored predsednika Srbije, sastati i sa predstavnicima civilnog društva.

Ranije je najavljeno da će Aleksandar Vučić pokloniti nemačkoj kancelarki pirotski ćilim i još jedan lični poklon, koji je iznenađenje.

Podsetimo, nemačka kancelarka se nalazi na oproštajnoj balkanskoj turneji, a nakon Beograda sutra ide u Tiranu, gde će se sastati sa premijerom Albanije Edijem Ramom, zatim će imati zajednički ručak sa šefovima vlada zapadnobalkanske šestorke, a potom i odvojene sastanke sa premijerima Crne Gore, BiH, Severne Makedonije i Kosova.

IZVORNova.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.

OSTAVITE SVOJ KOMENTAR

Unesite Vaš komentar
Unesite Vaše ime