AKO STE PENZIONER I ISPUNJAVATE OVA 2 USLOVA, IMATE ŠANSU ZA BESPLATNU BANJU! Evo kako se prijaviti i šta vam sve treba od papira

BEOGRAD – Penzioneri koji su zainteresovani za besplatan odlazak u banju a ispunjavaju uslove, treba da se prijave – evo kome, gde i dokad, kao i da podnesu dokumentaciju neophodnu za prijavu.

Da li ispunjavate uslov za besplatnu banju i do kad traje prijava?

Penzioneri čija primanja nisu veća od 30.978 dinara mogu do 21. aprila da se jave na konkurs za besplatnu rehabilitaciju koji je objavio Republički Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.
Pravo da konkurišu imaju penzioneri iz sve tri kategorije – starosni, porodični i invalidski, pod uslovom da nemaju druga lična primanja osim penzije i da prethodne dve godine nisu išli na rehabilitaciju u banju o trošku Fonda PIO.

Na šta sve penzioneri imaju pravo?
Fond PIO pokriva putne troškove od mesta prebivališta do banje i nazad, pun pansion za 10 dana koliko oporavak traje, smeštaj, lekarski pregled, laboratoriju, EKG, sve što je potrebno, razgovor sa lekarom koji propisuje tri terapije koje korisnik mora da dobije u zavisnosti od zdravstvenog stanja.

Pravo na besplatan odmor imaju i penzioneri koji primaju srazmerne, odnosno delimično domaće, a delimično strane penzije, pod uslovom da te dve penzije kada se saberu nisu veće od 30.978 dinara.

Gde i kome se prijaviti i koju dokumentaciju spremiti?
Obrazac prijave može da se uzme u udruženjima penzionera prema mestu prebivališta ili filijalama Fonda PIO.
Treba se prijaviti u udruženjima i filijalama za šta je neophodno da dostave ček od penzije, korisnici inostranih penzija izveštaj iz banke, kao i medicinsku dokumentaciju.

Slepi i slabovidi imaju pravo na pratioca
Za penzionere koji su slepi ili slabovidi, važno je da znaju da imaju pravo na pratioca tokom boravka u banji i da Fond PIO pokriva troškove putovanja i smeštaja pratilaca.

Fond PIO će 21. dana od dana kada se oglas zatvori objaviti preliminarnu rang listu koju će penzioneri moći da vide na oglasnim tablama u udruženjima penzionera ili u filijalama PIO fonda. Oni koji se nađu ispod crte, a smatraju da su oštećeni moći će u roku od pet radnih dana da upute prigovor.

Za rehabilitaciju penzionera ove godine je izdvojeno 552 miliona dinara, a na odmor će biti poslato 1.300 penzionera više nego prošle godine.

IZVORKurir.rs
Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.