AKCIJA „OD-VA-JA-MO“ U TOKU, PODELJENO VIŠE OD SEDAM HILJADA KANTI ZA SUVI OTPAD

U okviru akcije „OD-VA-JA-MO“ projekta Ministrstva zaštite životne sredine Republike Srbije, koji se realizuje uz podršku Evropske Unije i kraljevine Švedske,a podrazumeva odvajanje kućnog otpada, u toku je podela kanti i kontejnera za suvi otpad.

Svakodnevno dve ekipe JKP „Komunalac“ dele kante za suvi otpad, uz precizno uputstvo o pravilnom odlaganju i vrsti otpada, kao i dinamiku pražnjenja kanti, a sa ciljem da je svako domaćinstvo poseduje.

Kante se prazne na 15 dana od dana prvog postavljanja, sa obavezom da korisnici usluga, datog dana do 7 časova ujutro, kantu iznesu ispred svojih dvorišta, na javnu površinu.

U okviru projekta, dobijeno je 24.000 kanti, a do sada je podeljeno 7.100.

U toku je i postavljanje kontejnera u blizini objekata za kolektivno stanovanje, koji se dodaju postojećim kantejnerima za mokri otpad. To su žuti i plavi PVC kontejneri, na kojima je tekstualno i grafički obeleženo za koju vrstu otpada služe. U ulazima zgrada je istaknut raspored pražnjenja kontejnera, kao i kratko uputstvo za pravilno odlaganje otpada.

Dobijena su 392 plava kontejnera za reciklažni otpad i 284 žuta za odlaganje staklene ambalaže, a do sada je postavljeno 60 plavih i 21 žuti kontejner.

Uz ove aktivnosti, JKP „Komunalac“, kao realizator projekta, razvija infrastrukturu podzemnih kontejnera, koji se postavljaju u paru, odnosno za odlaganje kako mokrog, tako i suvog otpada. Do sada je postavljeno 36 podzemnih kontejnera za reciklažu.

Dobro došli na portal Direkt.rs, preuzimanje svih vesti je dozvoljeno uz navođenje izvora. Molimo Vas da nas kontaktirate za označavanje autora ili uklanjanje fotografija na direkt.rs@gmail.com. Svi komentari koji budu poslati moraju biti pregledani od strane administratora. Uvredljivi komentari biće odmah izbrisani, dok ostali komentari mogu biti uređeni ili cenzurisani zavisno od njihovog sadržaja.